Artikkeliin

Viisi tapaa laajentaa omaa sanastoa – avain menestykseen pelissä Scrabble

Kuinka laajentaa omaa sanastoa? Laajenna sanastoasi ja voita pelissä Scrabble. Kuinka olla parempi Scrabblen pelaaja?

Sanapeli Scrabble perustuu pääasiassa pelaajien hallitsemaan sanamäärään. Sen ansiostaan ​​pelaajat voivat sopeuttamaan toimintansa pelilaudan tilanteeseen ja pelaamaan tietoisesti. Laajan ja monipuolisen sanaston ansiosta on helpompi pelata ja voittaa Scrabble-peli.

Entä jos emme ole varmoja sanastostamme? Mikä voi auttaa laajentamaan sanastoa ja siten edistää menestystäsi Scrabblessa?

Tässä muutama käytännön vinkki, kuinka laajentaa sanastoa ja olla Scrabblen mestari!

1. Ensinnäkin – lue, lue ja vielä kerran lue

Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä, mutta ei ole parempaa tapaa laajentaa sanastoaan kuin lukemalla. Ensinnäkin – kirjallisuutta. Vaikkapa suosittuja, viihdyttäviä kirjoja massoille. Jopa niissä kohtaamme monia sanoja, joita emme joko tunteneet aiemmin tai joita meillä ei ollut päässämme.

Tietenkin kirjallisuus ja erilaiset korkeamman luokan julkaisut ovat tässä tehokkaampia, mutta älä ole siitä huolissasi. Ensinnäkin sinun on totuttava lukemiseen. Muistamme sanat nopeammin ja luonnollisemmin, kun näemme ne lauseessa. Siksi ei ole niin tärkeää, mitä luemme niin kauan kuin yritämme lukea mahdollisimman paljon.

Ajan myötä siitä tulee meille tottumus, ja uusien sanojen ja niiden asiayhteyksien oppiminen alkaa olla todellinen nautinto. Sitten olet vain askeleen päässä Scrabble-taitojesi merkittävästä parantamisesta.

2. Sanakirjan ja synonyymien käyttö

Kun kirjoitamme jotain – olipa kyseessä muistiinpano, raportti tai jopa yksityinen viesti – kannattaa kurkistaa sanakirjaan. Älä rajoitu vain automaattiseen oikeinkirjoituksen tarkistukseen tietokoneella. On hyvä tapa tarkistaa säännöllisesti käyttämiemme sanojen määritelmät ja niiden mahdolliset synonyymit.

Tämän ansiosta päivittäisestä viestinnästä tulee tehokkaampaa. Saatat myös huomata, että voit (ja sinun pitäisikin) sanoa ja kirjoittaa tiettyjä asioita eri tavalla kuin luulit. Tämä johtaa lauseiden selkeyteen ja houkuttelevuuteen vastaanottajalle.

Kaiken tämän seurauksena, toimimalla vuorovaikutuksessa sanojen kanssa myös tällä tavalla, lisäät tehokkuuttasi Scrabble-pelissä.

3. Uusien sanojen säännöllinen käyttö

Heti kun opit uuden sanan, on hyvä saada se päähänsi käyttämällä sitä. Jos et tee tätä, se voi unohtua. Joten kannattaa antaa itselleen erityisiä haasteita. Yritä käyttää uutta sanaa keskustelussa, sähköpostissa tai chatissä vähintään kerran päivässä. Tietenkin, mitä luonnollisemmin, sitä parempi.

On myös hyvä toistaa tämä sana päässä tai pohtia sen alkuperää. Tai voit käyttää memotekniikoita etsiäksesi yhtäläisyyksiä uuden sanan ja jo tietosi välillä – ja muistaa se siten paremmin.

4. Ristisanatehtävien ratkaiseminen

Ristisanatehtävä on Scrabblen ilmeinen edeltäjä, ja ristisanatehtävien ratkaiseminen voi epäilemättä auttaa meitä voittamaan pelin. Ristisanatehtävät saavat meidät tavoittelemaan lähteitä – sanakirjoja, määritelmiä, tietosanakirjoja. Tällä tavoin ne laajentavat tietämystämme, mukaan lukien sanastoamme.

Kun näemme sanoja ristisanatehtävien yhteydessä meidän on myös helpompi käyttää niitä myöhemmin pelatessamme Scrabblea.

5. Sanojen alkuperän kuvittelu

Saattaisi vaikuttaa, ​​että sanojen etymologian seuraaminen ja huomioon ottaminen on kielitieteilijän tehtävä. Se voi kuitenkin olla myös kiehtovaa ja kehittävää jokaiselle. Se opettaa meille historiaa ja kuinka kieli toimii kokonaisuutena.

Lukemalla siitä, mistä käyttämämme sanat ovat peräisin, voimme oppia niiden merkitykset ja synonyymit. Tällainen tieto auttaa varmasti myös muistamaan uusia sanoja ja käyttämään niitä myöhemmin pelatessa Scrabblea.